Beklædning Tøjkøb

Nu er vi klar til kulde og sne

30. oktober 2013

Så fandt jeg endelig den rigtige flyverdragt som samtidig også var den sidste ting vi manglede for at være helt klar til vinteren. Hvilken lettelse, nu kan sne og kulde bare komme an.

Flyverdragten har virkelig været det sværeste valg, og dermed også denne ting som har taget længst tid at finde frem til. Jeg havde forskellige krav

 • Den skulle ikke indholde nogen form for fluorstoffer, hvilket betyder at den bl.a. kan have Bionic Finish imprægnering.
 • Den skulle kunne holde Luna rigtigt varm.
 • Den skulle have en god pasform.
 • Den skulle have et højt vandsøjletryk og åndbarhed.
 • Den skulle være lavet at så bæredygtige materialer som mulige, så som fx genbrugsfibre.

Sidste år havde Luna en dragt fra Ver de Terre, som helt designmæssigt var helt efter min smag. Egentlig var den også ganske fin hvad angår at holde på varmen. Desværre lever den ikke op til kravene omkring fri for fluorstoffer, så jeg var på jagt efter en anden løsning. Min første tanke var en dragt fra danske Fred’s world – et mærke vi herhjemme er rigtigt glad for, da det er virkelig holder kvaliteten men samtidig også har et stort fokus på bæredygtighed, samt deres GOTS certificering. De er også, hvad jeg ved, det eneste danske mærke som har imprægnering uden fluor.

Da de i år har lavet en flyverdragt i et helt nyt materiale, er der naturligvis ikke de store erfaringer med den. Så jeg gik på jagt efter erfaringer og forskellige forbrugertest. Hvilket betyder at jeg er kommet frem til mærket Isbjörn of Sweden, som fra i år, laver flyverdragter der har Bionic Finich imprægnering. De har samtidig også Blue sign certificeringen. Den er lavet med et 2-lags membran, som eftersigende skulle have en utrolig god holdbarhed, så den dermed nemt kan gå i arv eller sælges videre. Desværre er mærket ikke så kendt i Danmark, så det er nærmest umuligt at finde nogle af deres produkter på fx. trendsales, dba osv. Med åndbarhed på 15.000 g/m2/24h og det samme med vandsøjletryk, er det noget at det højeste jeg har kunne finde frem til.

IMG_6149
IMG_6151

Alle sømme er tapede, og lommerne har vandtætte lynlåse, de har en tilpas stor åbning, som gør at små hænder nemt kan åbne dem og komme deri.

IMG_6150

IMG_6153

Flyverdragtens foer er lavet af 100% genbrugsfibre eller genanvendte sodavandsflasker. Det gør den helt utrolig let og meget blød! Det skulle, eftersigende, også være rigtigt velegnet til at holde den dejlig varm, også når dragten bliver våd.

Hatten kan man tage af og den er selvfølgelig også foret. Den lukker rigtigt godt til om barnets hoved, med en lille form for skygge foran samt den brede lukning. Arme og ben er præ-formet til at give fuld bevægelsesfrihed, og taljen er justerbar, så man undgår at den “poser” for meget.

IMG_6158

Under fødderne er der kraftige gummistropper og i kanten af benet er der også en gummibelægning, hvilket gør at buksebenet bliver hvor det skal under hele legen. En anden lækker detalje er kanten i ærmerne, den indre afslutning gør at dragten slutter helt til og den dermed holdes tør hele dagen.

IMG_6163IMG_6157

Jeg synes virkelig at denne dragt oser af kvalitet! der er så mange lækre detaljer, den føles rigtigt varm uden at den bliver for tyk og dermed alt for stor begrænsning i legen. Jeg er spændt på om den lever op til mine forventninger, og at jeg kan gøre mig de samme erfaringer, som jeg har læst andre har.

Det eneste minus ved den er prisen. 1800,- synes jeg bestemt også er en høj pris, heldigvis er jeg ikke så drenge/pigefarvet fanatisk, så jeg vil slet ikke have noget i mod at Albert også kommer til at bruge den. Desværre er der heller ikke rigtigt nogle penge at spare ved at købe den på andre nordiske webshops. Heldigvis var jeg så heldig at finde den på tilbud hos friliv.dk hvor de hele ugen har 20% alt børnetøj, så med en pris på 1440,- (+ fri fragt ved køb for 600,-) er der ikke stor prisforskel på denne dragt og andre populærere flyverdragte. Det er dog vigtigt at være opmærksom på at det er denne  model, altså IGLOO (fra i år) som har Bionic Finish imprægnering. Dragten er også til den store side (en str. 98 har stort set samme størrelse som en str. 104 i flyverdragter fra Fred’s world) så hvis man står mellem to størrelser, så vil jeg anbefale at man vælger den mindste.

Jeg synes at Isbjörn of Sweden laver nogle rigtigt lækre ting, og jeg kunne bestemt også blive fristet til at købe denne hue og denne jakke til Luna, som en del af vintergarderoben. I det hele taget er der et rigtigt fint udvalg hos friliv.dk og så er jeg meget begejstret for deres detaljeret information omkring hvert produkt. Det gør det jo bare endnu nemmere for os forbrugere at tage det rigtigt valg.

Senere på ugen vil jeg komme ind på hvilke andre ting vi har valgt til vinteren. Bl.a. vinterstøvler, hjemmesko og uld.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Signe 23. juli 2014 at 20:49

  Hej, jeg oveRvejer meget, at min datter skal have en isbjörn of swEden i år. Har den levet op til forventningerne? Mvh SiGne

  • Reply Louise 23. juli 2014 at 22:12

   Hej Signe,

   Den har helt sikkert levet op til forventninger! Det er helt sikkert den bedste flyverdragt vi har haft. Den minder mig egentlig mere om rigtigt lækkert (og dyrt!) professionel, kvalitets sejlertøj eller skitøj – hvis det kan være nogen hjælp? end en alm. flyverdragt. Selvom at den blev brugt hver dag, i en ude dagpleje, så er den stadig lige så pæn og lækker, som den er her på billederne. Jeg håber på at min datter kan passe den igen i år. Vi har faktisk lige prøvet den, og str. er helt perfekt. Hun bruger normalt 104 men dragten er i en str. 98. Men jeg er ikke i tvivl om, at jeg også vil købe en Isbjörn of Sweden til min søn.

   Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål :)

   Venlig hilsen Louise

 • Reply Alexandra 7. oktober 2014 at 10:01

  hej
  Jeg har lige læst dit blogindlæg, og da jeg oVervejer at købe sådan en flyverdragt Til min søn, vil Jeg Høre, om du kan Give mig et råd angående størrelse? Jeg har tidligere haft købt reima til ham, som jeg har været meget tilfreds med, men Pga det med flourstoffer overvejer jeg denne. Min søn er cIrka 103 cm hØj, så tror du, jeg ville skulle købe en str 104 til ham?
  På forhånd tak
  :-) alexandra

  • Reply Louise 7. oktober 2014 at 10:12

   Hej Alexandra :)

   Det kan jeg godt forstå at du gør, vi har virkelig været rigtigt glade for den! og det er helt sikkert den lækreste flyverdragt jeg kender til. Heldigvis kan vores datter stadig passe denne fra sidste år. Min erfaring er at de er lidt store i str. Min datter bruger str. 104/110 og hun kan stadig passe den her i str. 98, dog tror jeg også at hun vil kunne passe en str. 104 (hvor den bare vil være god stor til hende) og jeg ville også købe en 104 hvis jeg skulle ud og købe en i år.

   Jeg synes den er rigtigt nem at regulere, så man fx kan stramme den ind i livet og den sidder godt til ved både arme og ben, så det gør ikke så meget at den poser lidt. Den er heller ikke alt for tung og tyk (men alligevel MEGET varm!) så jeg synes ikke at hun blev begrænset i den, sidste år, selvom at den var god stor.

   Jeg håber at det kan hjælpe lidt? Eller så spørg endelig igen :)

   Venlig hilsen Louise

 • Reply Marie 17. november 2014 at 00:17

  Hej!

  (JEG VED IKKE hvorfor jeg kun kan skrive med store bogstaver.)

  jeg har kigget på isbjørn, men er blevet skræmt af der ikke er foer nederst på benene. har det ikke været noget problem?

  Ps! freds world bruger ikke bionic finish. de bruger en anden form for flourfri imprægnering.

 • Reply Louise 17. november 2014 at 06:50

  Hej Marie,

  Det var også en af de ting som jeg havde mine bekymringer omkring, da jeg valgte dragten. Men det har slet ikke været et problem – tværtimod.

  Stykket uden foer er ret kort og passer meget godt med hvor stølven sidder. I og med at der ikke er foer, så betyder det heller ikke at benet bliver alt for ’stort’ og ‘klodset’ men barnet har derimod nemt ved at bevæge sig rundt uden motoriske forhindringer.

  I løbet af ugen kommer der et indlæg, som omhandler mine erfaringer fra sidste år, netop med Isbjörn flyverdragten. Hvis det kunne have interesse?

  Og ja selvfølgelig. Freds World brugte ikke Bionic sidste år. Tak for påmindelsen, det er nu rettet :)

  Venlig hilsen Louise

 • Reply Bibi 24. november 2014 at 20:51

  H&M laver også flyverdragter og andet overtøj med bionic finish! Og så endda til rigtig gode priser. Gå efter det grønne hangttag med Bionic Finish… Bare et lille tip :-)

 • Leave a Reply

  Highslide for Wordpress Plugin