Ikke kategoriseret

Adopter en burhøne

22. juli 2013

Kender du Næsby Hønseri? De giver dig mulighed for at adopter en burhøne. Et rigtigt fint koncept, som øger opmærksomheden på hvor grusomt et liv, burhøns lever.

Tv2 fyn har lavet dette indslag om Næsby hønseri.

Selv skriver de:
Næsby Hønseri er betegnelsen for vores private hønsehold. Vi hedder Lina og Stefan og er et par i 20′erne, der i foråret 2011 købte et hus med dertilhørende have. I haven bor vores 13 høner, som elsker at skrabe i jorden og støvbade under vores tujaer. Alle vores høner er eks-burhøner. Det betyder, at de er kommet til verden på kommercielle rugerier og har levet størstedelen af deres liv i store haller i moderne industrilandbrug. Før de kom hertil, havde de aldrig set dagens lys eller været i stand til at strække deres vinger. Da de kom hertil, tog det dem derfor et stykke tid at blive “rigtige” høner. De skulle først til at lære, hvordan man skraber i jorden, og hvordan man støvbader – ting, der ellers er helt naturlige for høns at gøre, men som burhøner ikke har mulighed for.

Selvom burhøner er fremavlede til at producere ekstremt mange æg, er deres instinkter ikke blevet avlet ud af dem. Ligesom alle andre høner vil burhøner strække deres vinger, og de vil skrabe i jorden. De vil have græs under fødderne, og de vil støvbade. De er ikke beregnede til at sidde i bure, og det bliver de aldrig.

Med denne side ønsker vi dels at informere om moderne ægproduktion, som vores høner har været en del af, og dels at vise, hvordan burhøner er, når de får mulighed for at leve et mere naturligt liv.

En burægsproducent sagde engang til mig, at det vil være synd for hønerne at tage dem ud af burene. “De er opdrættede til at være i dem, og de kan ikke trives andre steder”, sagde han. At denne tanke appellerer til burægsproducenter og folk, der køber buræg, er forståeligt. Men det er ikke virkeligheden. I virkeligheden er det i burene, at hønerne ikke trives.

I slutningen af 2011 begyndte vi at arrangere burhøneadoptioner for andre, så folk rundt omkring i landet kan give en eller flere burhøner et nyt og godt liv i friheden. I 2011 fik vi 20 burhøner ud af burene. I 2012 har vi indtil videre fået 203 burhøner ud af burene.

Følg med på deres facebook hvis du ønsker at høre mere om dine muligheder for at adopter en burhøne.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply