Ikke kategoriseret

Lidt om Nitrit og hvorfor det bør undgåes

29. juli 2013

Skærmbillede 2013-07-21 kl. 09.04.18

Skræmmende tekst! Heldigvis har vi i Danmark, en helt særlig lovgivning, som gør at vores madvarer indeholder mindre nitrit (kræftfremkaldende) end resten af EUs. Hvilket selvfølgelig er fantastisk! Desværre er Nitrit stadig tilladt i økologiske produkter.

Se link til artiklen her.

Vi ønsker at fravælge det så meget som overhovedet muligt, derfor køber vi altid (når der er mulighed for det – hvilket der heldigvis rigtigt ofte er!) kødprodukter fra Hanegal, de producerer nemlig helt uden Nitrit  (også kendt som E250) Dette kan især ses ved deres bacon. I starten troede vi at det var fordi det var ved at være for gammelt, da der er mere brunligt i farven. Men det er simpelthen fordi Nitrit er med til at gøre kødprodukter mere rødt (og det forbinder forbrugeren desværre med friskhed) I øvrigt kan jeg varmt anbefalde deres bacon! Lækre økologiske produkter – uden Nitrit! fra glade grise. Så kan det næsten ikke blive bedre.

Som Hanegal selv skriver:

DET ER ET SPØRGSMÅL OM VIDEN!

Engang var de fleste wienerpølser meget røde – 
i dag køber de færreste de røde modeller.
Nu ved næsten alle, at der kan være en risiko ved for megen kemi i vores mad og ikke mindst når mange forskellige stoffer sammenblandes. 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Highslide for Wordpress Plugin