Familie Hverdag

Drømmen om det enkle liv

6. september 2013

Der har været lidt stille på bloggen, her på det sidste. Herhjemme har vi gjort os mange tanker om vores livsstil, vores forbrug og hvilke værdier vi ønsker at give til vores børn. Vi synes at det er helt grotesk at vi, i den vestlige verden, sætter vores forbrug højere end hvilke konsekvenser det har for vores natur, miljø, klima.

Vi havde nogle problemstillinger, som vi ønskede at finde en løsning på:

  • Vi har altid meget vasketøj! 
  • Vi har brug for alt for meget opbevaringsplads – til alt det, vi ikke bruger.
  • Vi bruger alt for mange penge, på ting som vi ikke egentlig mangler – som kun dækker et behov vi tror vi har.

Det betyder, for bloggens vedkommende, at den i fremtiden vil også komme til at handle om det enkle liv. Vi, som familie, er hele tiden i forandring. Jo mere viden vi får, jo nemmere er det, for os, at tage de rigtige valg og dermed give de rigtige værdier videre til vores børn. For om vi vil det eller ej, så bliver vores børn i en eller anden grad, ligesom os. Det hjælper derfor ikke at prøve at “forme” dem til nogle, som vi ikke selv er. Hvilket også er helt indlysende! Bloggen har ændret sig meget, de sidste 2,5 år, i takt med at vi også ændre os. Dette er endnu en forandring, så det hele giver lidt mere mening for os.

Nogle af de ting vi er kommet frem til er at:

  • Gennemgå alt vores tøj, hvad bruger vi og hvad bruger vi ikke. Børnene har kun økologisk tøj (medmindre de har fået noget betydningsfuldt i gave) og vi har hver 2 hylder, hvor vi skal kunne have alt vores tøj. Jo mindre tøj, jo mindre bunke vasketøj.
  • Køb kun det vi har bruge for! fx bliver vi nød til at købe vinterstøvler, vintertøj og hjemmesko i denne tid. Men ikke mere impulskøb når vi er ude at handle ind, og overvejer tingene en ekstra gang inden vi køber.
  • Vi køber kun bæredygtigt! Når vi skal anskaffe os noget, har vi valgt at det skal gøres på den mest bæredygtige måde. Om det så er økologiske vare, genbrug osv. det er underordnet, så længe det er bæredygtigt.

Det bedste ved det hele er, at vi spare en masse penge og vi har mindre rod og vasketøj. Der er en helt fantastisk følelse af tilfredsstillelse, når vi ser hvordan vi i mindre og mindre grad, er med til at påvirke naturen negativt. Men at vi er med til at bidrage, til en mere bæredygtigt verden. Det giver en helt anden glæde og tilfredstillelse en købet af en ny taske, et par sko eller en mobil. For det her giver jo mening.

Jeg kom forbi slowliving, som havde lagt et link op. Jeg vælger også at dele det da jeg synes det er meget sigende for vores nye måde at tænke på.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Highslide for Wordpress Plugin