Legetøj Test

bObles motorikringe

31. oktober 2013

Det er jo langt fra en nyhed, at vi er stor fan af bObles. At vores børn har noget legetøj, som hjælper dem, så meget, motorisk, det har virkelig været et hit – især hos Luna. De er blevet vist flere gange på bloggen, men er endnu ikke blevet omtalt, hvilket jeg synes er på tide.

I starten at oktober havde DGI og børneulykkesfonden gået sammen om at lave en bevægelsesuge, hvor formålet var at give børnene inspiration til en hverdag med bevægelse og fysiske aktiviter gennem kreativ leg og læring. Fantastisk initiativ. I den forbindelse havde bObles lavet nogle motorikringe.

Hos Lunas dagpleje havde de stort fokus på bevægelses ugen og jeg så hvordan motorikringene blev leget med. Det betød også at disse skønne ringe nu også er en del af vores bObles samling.

IMG_6098 copy

Umildbart ser de ikke ud af noget særligt, og ligesom med mange af vores andre bObles figurere, ser jeg ikke, ved første øjekast, helt det samme potentiale i dem, som børnene gør. Men det er skønt at se hvordan fantasien virkelig får frit løb, og at der hele tiden findes på nye lege og anvendelses muligheder med de forskellige bObles figurere. Især når jeg ikke hjælper til lege legen (fx ved at sige “prøv at tage den på hovedet” osv) men at de selv finder på legen, og at en ring ikke bare er en ring.

IMG_6206 copy IMG_6214 copy

.. Og ringene kan åbenbart bruges til en hel del. Indtil nu er de blevet brugt som puslespil, trædesten i vores bObles forhindringsbane, en bakke til dyr, en hat, halskæde og armbånd, til at bide i (hvilket både Albert og Luna gør?! Luna plejer ellers ikke at bide i ting (med mindre hun leger det er mad) men det må åbenbart være ret sjovt at bide i skummet, og da de har en tykkelse, som gør at de kan komme i munden, så bliver det også udnyttet til fulde) at balancere med dem rund på kroppen, få dem til at trille (hvilket kan være noget af en opgave! Luna er dog mest irriteret over at Albert ikke kan trille tilbage, når det endelig lykkes hende at trille den over til ham) og så er de også ganske sjove at have med i vandet. Det er virkelig sjovt at se hvor meget børn kan få ud af nogle simple ringe, og skønt at se hvordan kreativiteten hele tiden udvikles gennem legen.

IMG_6122 copy

Hvis man endnu ikke har nogle bObles, kunne disse meget vel være et sted at starte, med en pris på 250,- kan de fleste være med – om ikke andet, så et oplagt ønske til jul. De giver i hvert fald et lille indblik i hvilke muligheder og leg der er i så simpelt legetøj, som bObles nu engang er.

111

Jeg vil i den nærmeste fremtid fortælle mere om hvordan vi (her tænker jeg mest på Luna) har haft helt fantastisk glæde af de forskellige bObles, som vi efterhånden har fået samlet sammen, hvordan og hvorfor hendes julegaver sidste år, stort set, kun bestod af bObles, komme ind på hvad det egentlig er for et materiale de er lavet af og hvor mange nyheder der pt. er fra dem (se dem bl.a. her) som jeg allerede nu kan se rigtigt meget potentiale i (og bliver tilføjet ønskerne til jul) Jeg kan klart anbefale at like dem på facebook, hvis man altså ønske at de nyhederne, events mm. med det samme :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Highslide for Wordpress Plugin