Information

Endnu en god grund til at undgå light produkter

18. september 2014

Som man kan læse, bl.a. i ingeniøren, så har nye studier vist at kunstige sødemidler (som sakkarin, sukralose og aspartam) påvirker tarmfloraen, det forårsager ændringer i stofskiftet og giver nedsat glukose-tolerance. Det kan være med til at bidrage til en diabetes- og fedme-epidemien.

Forskerne undersøgte også tarmbakterierne fra 400 mennesker og fandt ud af, at der var en ændret tarmflora blandt dem, der indtog kunstige sødemidler. Disse mennesker havde også højere blodsukker og nedsat glukose-tolerance, hvilket er sygdomsmarkører med forbindelse til fedme.

Studiet kan måske forklare, hvorfor indtagelse af sodavand og andre fødevarer med kunstige sødestoffer ofte ikke giver det forventede vægttab, men i stedet faktisk kan føre til det modsatte og bidrage til fedme-epidemien.

I kan læse hele artiklen her.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Highslide for Wordpress Plugin