Beklædning Information Video

Kemi i læder og sko

9. oktober 2014

Tænker I over hvilket materiale jeres sko er lavet af? Det er først inden for det seneste år – måske to, at jeg har tænkt over materialet og hvad det egentlig er jeg putte mine børn og mig selv i. Hvilken påvirkning det har på miljøet og folkene bag produktionen.

Jeg synes at det er relevant at komme omkring netop nu, hvor mange, så småt, er begyndt at investere i vinterstøvler. Støvler hvor der ikke kun er kemi i selve produktet og produktionen bag, med også løbende bliver imprægnerede for at kunne være vandtætte.

Tidligere tænkte jeg kun på komforten, hvilket selvfølgelig også er rigtigt vigtigt, men i dag vægter jeg nærmere komfort og kemi 50/50.

Heldigvis er det mulig at finde lækre sko, som er uden alt mulig grim kemi men har et lækkert design, skønne materialer og fantastisk komfort. Jeg vil inden længe vise et bud, som i dette tilfælde bliver Lunas, på hvordan en “øko-udgave” af efterår og vinterens sko er – endda til (forholdsvis) billige penge.

Indtil da vil jeg anbefale at se denne lille film (ca. 10 min.) som viser (hvor skræmmende) produktionen af læder til bl.a. sko, forgår i fx Indien. Den giver lidt stof til eftertanke, som måske kan påvirke dit valg af kommende fodtøj og læder generelt.

 

Vægter i kemi højt i fodtøj? Og hvordan i forhold til designet og komforten?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Highslide for Wordpress Plugin