Information

Irma fjerner skyllemidler fra hylderne

16. oktober 2014

– Skyllemiddel er et produkt, som forårsager miljøforurening i vandet. Det er et unødvendigt produkt. Der findes en række alternativer, man kan bruge for at gøre tøjet blødt, fortæller Signe D. Frese, der er miljøchef i Irma

skyllemidler

Det har længe været kendt, de skader som skyllemidler kan forsage, derfor var det også en glædelig nyhed, da jeg læste at Irma fjerner alle skyllemidler fra hylderne.

Hvis du stadig bruger skyllemiddel? så har jeg her 5 gode grunde (udover at spare penge) til at stoppe. Man kan jo selv vurdere om man synes skyllemiddelet har flere fordele end ulemper, til fortsat at bruge det.

1. Duft til vasketøjet
Megen vaskemiddel indeholder parfume. Selv om det umiddelbart kan virke lækkert at vasketøjet dufter af roser, vanilje eller tyggegummi, bør man huske på, at parfumen ikke altid er godt for hud og krop. Mange er allergiske over for parfume, og der er stor risiko for at udvikle allergi over for parfume ved hyppig brug. Vær derfor påpasselig med parfume i vasketøjet, og brug ikke skyllemidler af den grund, at det får dit vasketøj til at dufte godt – det kan du ligeså godt bruge et vaskepulver med parfume i til samme formål. Desuden er duften af vasketøj, tørret i vinden, meget mere tiltalende – hvis I spørger mig.

2. Den bløde fornemmelse
At vasketøjet kan virke en smule stift efter vask, kan skyldes kalkindholdet i vandet. I stedet for at benytte skyllemidler til at fjerne den stive følelse i vasketøjet, kan man med fordel putte en smule eddike i rummet til skyllemiddel i vaskemaskinen. Eddiken fjerner kalken i vandet, giver en blødere fornemmelse til tøjet, og er med til at holde din vaskemaskine afkalket. Dog skal der lige tilføjes at det ikke er lagereddike, men derimod den klare eddike som man skal bruge.

3. Skyllemidler – fjerner sugeevnen i håndklæder og viskestykker
En anden god grund til ikke at benytte skyllemidler til tøjvaske er, at de fjerner sugeevnen i eksempelvis håndklæder og viskestykker. Har du erfaret at dine håndklæder og viskestykker suger dårligt, kan det altså meget vel være på grund af skyllemidlet. Prøv og giv dem en vask uden skyllemiddel og se om der ikke er en forskel!

4. Skyllemidler – ødelægger fibrene i tøjet
Undersøgelser har vist, at hyppig brug af skyllemidler ved tøjvask på sigt ødelægger fibrene i tekstilerne, hvilket er endnu en god grund til ikke at benytte sig af skyllemiddel.

5. Vask rent ved lavere temperaturer, uden parfume og skyllemiddel
Med moderne viden og teknologi kan man nu vaske rent ved lavere temperaturer takket være såkaldte koldtvandsenzymer. Af hensyn til miljøet, og ikke mindst pengepungen, kan man altså med fordel sænke temperaturen på vasken, stadig vaske rent, og desuden formindske eller droppe brugen af unødig parfume og skyllemidler.

10712568_10152375648521440_8159095909019940699_o

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Highslide for Wordpress Plugin