Højtider Legetøj

bObles julekalender

26. oktober 2014

IMG_9870

Nu er der jo snart en måned til at der skal åbnes julekalendere, rundt omkring i landet, så det er vel helt legalt at der så småt kommer lidt indlæg om jul.

Det første jeg vil vise jer, er bObles udgave af en julekalender. ‘Jagten på juleglæden’ hedder den. I år har Luna virkelig en forståelse for hvad julen er. Hun kan huske flere ting fra sidste år (bl.a. den lille nisse som flyttede ind og hvilke gaver der kom i hendes julestrømpe) og siden starten af oktober har hun, mere eller mindre, talt om og spurgt ind til julen.

IMG_9890-Recovered

Da vi modtog julekalenderen fra bObles, var både Luna og Albert meget nysgerrig omkring hvad det var, og hvad der var i kassen. Jeg fortalte at det var Katrine fra ‘lille nørd’ som boede i campingvognen og vi måtte ikke se ind i den før d. 1. december. De stod begge og skulle banke på kassen og prøvede at se ind i sprækkerne i siderne. Luna blev ved med at spørge ind til den. Hendes ivrige smil og store, spændte øjne, så meget intens på mig, imens jeg forklarede om brevene og opgaverne som ville komme hver dag – lige indtil juleaften. Udtrykket ‘julelys i øjene’ vil helt sikkert være meget rammende i netop dette øjeblik.

IMG_9883-Recovered

Som sagt er der et brev til alle 24 dage. I hvert brev er der en lille del af historien (en kort og en lang udgave – alt efter hvor tålmodige børnene er) til historien er der tilknyttede en lille opgave, som enten er med til at styrke fin- eller grovmotorikken. Jagten på juleglæden er dermed designet med det formål, at styrke børns motoriske udvikling gennem fantasifuld leg og at inspirere til en juletid med mere bevægelse.

Nu vil jeg naturligvis ikke afsløre for meget, men I kan løbende se med her på bloggen og Instagram, i løbet af december, hvor jeg vil fortælle om de forskellige opgaver.

IMG_9874

Historien handler om hovedpersonen Katrine, der møder 3 forskellige dyr; Johnny Skilpadde, Palle Gris og Gitte Kænguru, de er med til at hjælpe Katrine til at komme i julestemning. Derudover er de også omdrejningspunktet for julekalenderens motoriske lege, finmotoriske opgaver og interaktive spil. Udover at der er tilknyttede forskellige onlinespil, så kan man også se et afsnit af julekalenderne, hver dag, på Boomerang.

Julekalenderen indholder:

 • 1 campingvogn (æsken), der kan bruges som legehus til figurerne
 • 3 små dyr i skum (de 3 hovedpersoner i historien)
 • 24 kuverter med et afsnit af julehistorien og en illustration
 • 14 tryk-ud figurer i pap, der kan stilles ind i campingvognen
 • 13 ark klistermærker, så du kan pynte campingvognen
 • 4 interaktive spil (downloades på dagen)
 • 9 fin-motoriske opgaver
 • 9 grov-motoriske udfordringer/lege
 • 24 konkurrencer med mulighed for at vinde bObles præmier og andre overraskelser
 • Login til hjemmesiden www.jagtenpåjuleglæden.dk

Christmas Backdrops for photography

Online finde man:

 • Katrine Bille, der læser dagens juleafsnit op
 • Finmotoriske opgaver, der kan printes ud
 • Dagens konkurrence om bObles præmier
 • Musikken til julekalenderen
 • 4 interaktive spil med figurerne fra julekalenderen

I kan se Katrines musikvideo, til julekalenderen, her

Julekalenderen kan købes landet over hos forskellige forhandlere til 299,- hvoraf de 50,- går til Børneulykkesfonden. Pengene vil blive brugt til at skabe mere bevægelse og fokus på børns motorik i landets institutioner.

Jeg glæder mig til at den skal være med til at bringe juleglæden frem herhjemme – den er i hvert fald allerede godt på vej.

IMG_9886-Recovered

Som en sidste ting. Har I så set eller hørt om de forskellige nyderheder, som kommer her op mod jul? Bl.a. en flagermus og farverne grå og kobber. SÅ fine nyheder, som jeg glæder mig til at høre mere om. Måske der kunne tilføjes flere ønsker til børnenes ønskeseddel.

Indlægget er lavet i samarbejde med bObles.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Highslide for Wordpress Plugin