Beklædning

Overtøj fra Freds world

11. februar 2015

IMG_0154 copyI efteråret fik børnene mulighed for at teste overtøj fra Freds World. Luna fik en vinterjakke, Albert en vinterjakke + flyverdragt og Malthe fik lov til at teste deres babyflyverdragt. Nu hvor vi har været igennem både sne og kulde, vil jeg komme med min anmeldelse af tøjet.

IMG_9742

Sidste år havde Luna også en flyverdragt der fra (den model som ses her) og den blev brugt som en ekstra dragt, de dage hvor dragten fra Isbjörn var for våd, beskidt eller til vask. Dog synes jeg at den model fra Freds World var lige kold nok, den havde i hvert fald svært ved at holde hende varm, når hun var ude og lege hele formiddagen. Det sammen var egentlig også gældende for Albert (som havde babyudgaven af den) og med den erfaring, var jeg nok også lidt nervøs for om det samme var gældende for denne sæsons flyverdragter.IMG_0184 copy

 

Materialet i de nye dragter er noget andet og de er blevet væsentlige tykkere, uden at sætte begrænsninger for bevægelsen. Jeg har før set flyverdragter som bliver “våde” fx på knæ og bagdel, pga. sneen osv. selvom at barnet forbliver tørt, så oplever jeg at den fugt, som kommer i dragten, er med til at gøre børnene kolde – især hvis de sidder stille i længere tid. Jeg husker Lunas første flyverdragt, som var fra Ver de Terre, den havde vi nemlig de ‘problemer’ med. Men det oplever jeg slet ikke som tilfældet ved denne udgave af Freds Worlds dragter. IMG_0144 copy IMG_0145 copy IMG_0147 copy

 

Selvom at Malthe sidder stille, så han han slet ikke problemer med at kunne holde varmen i den. Vi har brugt den når han skulle sove ude (uden Voksi, men bare med dynen) og han har haft den på, når han har været med ude på kælken. Selvom at han ikke er et koldt barn, så har hans temperatur været rigtigt god hver gang. Hverken for varm og svedig, og heller ikke fået kolde fødder og fingre.

malthe IMG_0349

Albert som stadig ikke er 100% sikker mht. balancen, bliver ikke hæmmet af den (i hvert fald ikke mere end andre dragter) og kan fint gå rundt og lege i den. En ting jeg dog savner lidt, er at der ikke er elastik i livet. Det gør at den bliver lidt ‘poset’ især på Albert som er en smal dreng. Jeg tænker at hvis den var mere faconsyet, så vil den sidde endnu bedre.IMG_0180 copy IMG_0194 copy IMG_0196 copy

Deres zebra vinterjakke er rigtigt lækker og vi er gået hen og blevet meget glad for at det blev Lunas vinterjakke. Den er i samme materiale som de to flyverdragter. Forskellen her er dog at der bl.a. er et elastik i ryggen og den dermed bliver mere faconsyet. Hvilket, efter min mening, er en rigtigt fin design detalje + at den sidder så fin på Luna. Den er nem for hende, selv at tage på og der er et kantstykke som knappes over lynlåsen (en detalje som er på alt Freds Worlds overtøj) som gør at vinden ikke kommer igennem lynlåsen. Vi har egentlig været så glade for jakken, at Luna ofte bare har haft den på over hendes skibukser, i stedet for hendes flyverdragt.

IMG_9731

Alberts ‘dynejakke’ (som ikke indholder dun) er lavet af et dejlig blødt materiale. Stoffet er helt smørblødt, tynd og let, men jakken er stadig dejlig varm. Faktisk købte jeg en Popupshop vinterjakke til han, sidste somme på udsalg. Men den er nærmest ikke blevet brugt, fordi denne fra Freds World er så meget nemmere at tage af og på + den sidder rigtigt godt på ham. Dog synes jeg at fyldet har en tendens til at ‘klumpe’ sig lidt sammen, efter nogle vaske, men hvis man sidder lidt med den og ‘ryster det på plads’ så er det ikke noget problem.IMG_0160 copy

Freds World har valgt at have deres frø som bl.a. refleks, en ganske stor refleks endda. En detalje jeg faktisk ofte ikke ser efter når jeg shopper overtøj – trods at det er en væsentlig detalje. Men kan man få for mange reflekser på tøjet?

IMG_0174 copy

Som I kan se på billederne, så er der mange detaljer på deres flyverdragter og jakker. Selvom at billederne er taget efter det er brugt en hel del, så synes jeg stadig at det er så fint om nyt = det nemt kan gå i arv/sælges videre + jeg ville ikke have bekymringer omkring at købe det brugt. Og jeg kan helt sikkert konkludere at deres overtøj har fået meget bedre kvalitet, end hvad det var for to år siden.

IMG_0178 copy

Et lille tip, hvis I vil spare penge til næste vinters flyverdragt, så er der er udsalg på Freds Worlds egen webshop, hvor der stadig er en del tilbage.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply