Familieliv Ikke kategoriseret

Mindstebarnets første fødselsdag

6. april 2015

_MG_9634

Jeg håber at I nyder påsken. Jeg synes, helt kliche agtigt, at tiden flyver afsted, ikke bare siden sidste indlæg (bloggen har været hacket, hvilket har givet lidt problemer) men også det seneste år. Det er slet ikke til at forstå at vore lille Malthe allerede er ét år.

_MG_9729

Så lille et menneske med så meget personlighed. Hans status efter det første år er:

 • Meget morsyg!
 • ‘En drille lillebror’ iflg. de to store. Han tager bevidst deres legetøj og kravler væk i en fart. Når enten de store eller os, vil tage det igen, kaster han det så langt som muligt.
 • Siger bevidst ja. Dog kun til ting han virkelig gerne vil. Fx hvis han bliver ved med at hive mig i buksebenene, og jeg så siger ‘skal du op til mor?’ siger han straks ‘JA! JA! JA!’
 • Er blevet rigtigt god til at sidde og spise selv. Faktisk skal alt, på hans vej, i munden.
 • Står efterhånden rigtigt sikkert og kan holde balancen.
 • Griner hjertelig af hans større søskende.
 • Bliver stadig ammet om natten og et par gange om dagen.
 • Klatre op på alt. bObles, kasser, legetøj – alt. En dag, hvor der skulle findes tøj, har han pludselig kravlet op på de første 6 trin på trappen til overetagen.
 • Vinker og siger ‘Ejj, ejj’
 • Når han er træt er han efterhånden rigtigt nem at putte. Nemmest er det dog at falde i søvn hos Nicolaj.
 • Giver kys.
 • Bruger lang tid på at undersøge ting, tager mindre genstanden og putter ned i fx en køkkenrulle._MG_9640

Han er blevet til en lille kærlig dreng, som er meget stædig. Lige så mild og glad, han er når de store krammer og kysser ham, lige så stædig og hidsig bliver han, hvis han ikke må få deres legetøj. Selvom at det første år har været sindsyg hårdt, så har vi en hvis forhåbning om at nu bliver det kun nemmere. Jo mere selvhjulpne børnene bliver og jo mere de forstår hinanden,  desto mere glæde har de af hinanden. Der er ikke noget bedre end når Luna og Albert kan bruge en hel formiddag på at lege sammen. Om de er Lego, Brio, Ostheimer eller noget helt andet de har fordybet sig i, så er det fantastisk når man kan høre hvordan de hygger sig inde på værelset – og vi stort set ikke høre noget til dem hele formiddagen. Så det bliver skønt, når Malthe kan være bidrage til legen, i stedet for at ødelægge den.

kage2

Hans fødselsdag, i fredags, blev holdt stille og rolig. I første omgang havde vi planlagt at der skulle komme gæster både lørdag og søndag. Men pga. en del sygdom den seneste tid, så var overskuddet ikke lige til det denne weekend. Og Malthe er jo heldigvis ligeglad.

Men vi havde en skøn dag, på den helt afslappende måde. Dagen startede naturligvis med fødselsdagssang og gaver. Derefter spiste vi stiller og rolig morgenmad som blev efterfulgt af udeleg og klargøring i haven, i mens Malthe tog en lur. Om eftermiddagen bagte de store og jeg en fødselsdagskage, som blev indtaget med masser af fødselsdagssang, igen. Jeg overdriver ikke hvis jeg siger, at der nok blev sunget 50 fødselsdagssange i løbet af dagen.

kage

Kagen var i øvrigt rigtigt god! Og slet ikke så usund igen. Den bestod af følgende:

 • 2 æg
 • 1 banan
 • 50 g hakkede valnødder
 • 100 g hakket, mørk chokolade (70%)
 • 100 g kokossukker
 • 100 g kokosolie
 • 100 g mandelmel
 • 1 spsk kaffe
 • ½ tsk bagepulver
 • ½ tsk salt
 • ½ tsk ren vanilje
 • Figner til at toppe med.

Det hele blev blandet godt sammen. Først æg og kokossukker, derefter de andre ingredienser. Den blev bagt ved 200 grader i ca. 25 min.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply